Saturday, 6 August 2011

4tahun Aje Bah...

Assalammualaikum semua..:D
Haa macam mana hari ketujuh kita puasa ni???




Daripada gambar ni aku terdetik dan terfikir di mana aku selepas 4 tahun nanti kan???
Di rumah??? Alam lain??? ataupun aku dah berjaya dalam hidup???
Semua tu bermain di dalam fikiran aku.. ^_^

Sebelum ini ada jugak aku terfikir untuk berhenti belajar dan nak kerja...
Bukan sebab apa tapi kadang-kadang aku rasa down sangat bila aku x dapat paham apa yang aku belajar...
Kadang-kadang dengan dugaan yang agak berat bagi aku..
Di kala aku hilang semangat...

Dengan kata-kata itu baru aku tahu kita hidup dunia hanya sementara...
tapi bagaimana kita hargai peluang yang diberi pada kita???
Apa perasaan pada mereka y nak continue study tapi tak dapat???
Tapi kita y dh ada peluang tu kita sia2 kan???
Bangunlah wahai BudakBelagak...

Fikirkanlah pengorbanan y telah parent anda lakukan...
Mereka nak anda berjaya nanti...
Berjaya dalam hidup...:D

3tahun je lagi untuk aku habiskan degree ni...
Alhamdullilah selesai sudah setahun di alam university... 
Di alam university hanya 4tahun tapi..
Di alam pekerjaan lebih daripada 4tahun itu...

Renung-renungkanlah dan Selamat Beramal!!!



! Terima Kasih Membaca Entry Ini kawan !

4 comments:

saveqmm said...

..ilmu itu penting dalam kehidupan..
menuntut ilmu itu juga satu jihad...
sabar jak bro..eheehhe..jangan sia~sia kan peluang yang diberi..ramai yang nak Masuk U tapi xboleh..kira bro beruntungla...

singgah dari list group 2 di blog freaky..
saya follow sini ya..
check this out:http://saveq.blogspot.com/2011/08/7-info-minda.html

! BudakBelagak ! said...

Betul tu..HEHE
ok..:D
kita sama group..
salam perkenalan ya..:)

Ezad Skytech said...

kena teruskan..3 tahun tak lama..pejam celik da 3 tahun..

nanti bila da kerja nanti rindu pulak time belajar dulu..gunakan peluang yang ada sebaik mungkin..hee..

! BudakBelagak ! said...

@Ezad Skytech
Taw xpe..
thx bro..:D